Nyheter

Prinsessan Christina inviger ny förlossningsklinik anpassad för hela familjen

I närvaro av Prinsessan Christina, Fru Magnusson och sjukvårdslandstingsrådet Filippa Reinfeldt (M), invigdes Stockholms senaste förlossningsklinik BB Sophia onsdagen den 2 april.

I anslutning till Sophiahemmet har Ebab byggt en ny toppmodern förlossningsklinik där Praktikertjänst sedan den 3 mars bedriver förlossningsvård, neonatalvård och mottagning för gravida. Här finns kapacitet för ytterligare ca 4000 förlossningar per år, något som är efterlängtat av många familjer som tidigare tvingats iväg till andra sjukhus för att föda.

BB Sophia är planerat utifrån att kunna ge integrerad vård dvs att vården ska samlas runt den nya familjen. BB Sophia har åtta födelserum, fördelade på två våningsplan. Alla rum har eget badkar och all övervakning av barn och mamma sker trådlöst.  I alla 23 familjerum finns dubbelsäng med plats för både kvinnan och hennes partner.

– På Ebab har vi en unik kompetens kring vård- och omsorg och denna miljö kräver stor förståelse för familjens speciella behov och den slutliga verksamheten, säger Mira Wångdahl, avdelningschef på Ebab i Stockholm. Mira Wångdahl som har medverkat i projektet säger att det varit extra spännande att driva ett projekt som konkret bidrar till att möta kapacitetskraven till staden som växer.

-Vi har varit ansvariga för hela projektet dels mot beställaren Sophiahemmet och dels som projektledare för hyresgästen Praktikertjänst, berättar Katrin Dahlström som är vd på Ebab i Stockholm.  Den genomförandemetod vi använt är Construction Management (CM). CM innebär att kunden kan påverka projektet under hela projekttiden för att få precis den produkt de önskar, med rätt kvalitet till rätt kostnad.

Sammarbetet med Sophiahemmet har varit mycket givande. Vi har tidigare samarbetat kring Sophiahemmets Högskola och är mycket glada att ännu en gång fått förtroende att tillsammans driva ett framgångsrikt projekt, avslutar Katrin Dahlström.

Invigningsbild – fotograf Patrick Miller
Familjerum – fotograf Bilbo Lantto

Hur kan Ebab hjälpa ditt företag?

Kontakta oss

Ebab