Johan jubilerar på Ebab

Nyhet


Johan Öberg började arbeta på Ebab 2009. Samma år som Barack Obama blev USA:s president, Gretas mamma Malena Ernman tävlade för Sverige i Eurovision Song Contest och det blev kungligt bröllop för Kronprinsessan Viktoria.
Vi tog en kaffe med Johan för att ta reda på vad som fått honom att lyckas i sin arbetsroll och vad som fått honom att stanna och fortsätta utvecklas på just Ebab..

Hur började din resa på Ebab och hur ser du tillbaka på den nu, tio år senare?
Min första dag på Ebab var den 1 december 2009 på Ebab Installationsteknik. Sedan dess har jag fått möjligheten att arbeta med flertalet stora projekt; Friends Arena Hotell, Octapharma Bryggeriet och SVP för att nämna några. Mellan 2013–2016 jobbade jag som huvudprojekteringsledare på Danderyds sjukhus nya Akutvårdsbyggnad. Under de åren lärde jag mig massor och utvecklades enormt.

Ett av mina mest minnesvärda ögonblick var just att få lämna över bygghandlingarna för den nya akutvårdsbyggnaden – en väl genomarbetat 3D-modell, cirka 4000 ritningar och ett antal sidor beskrivningar. Det var en bra känsla! Då hade vi jobbat över tre år med projekteringen.
Mina kollegor på Ebab Installationsteknik fortsatte sedan arbetet med produktionen, driftsättningen och provningen vilket stärkte känslan ytterligare. Vilket team!
Och nu arbetar du som gruppchef med personalansvar, berätta!

Ja, i början av 2017 gick jag in som gruppchef för gruppen Installationsledning. Ett jobb jag tycker är väldigt stimulerande och där jag har stor möjlighet att jobba med mål och inriktning för verksamheten och för min grupp. Som ledare är jag mycket mån om det dagliga arbetet för min grupp och försöker se till att medarbetarna är i ett sammanhang och i ett projekt där de trivs och vet vad som förväntas av dem. Jag vet att de flesta växer med en utmaning och det försöker jag också ge mina medarbetare. Men som alltid måste man själv ansvara och driva sin egen utveckling.

Vad gör dig allra stoltast över att arbeta på Ebab?
Från att ha varit en koncern som kanske varit lite anonymt i början på 1990- och 2000-talet så har Ebab tagit ett par stadiga kliv in på bygg- och fastighetsmarknaden i Storstockholm. Dels en effekt av att vi växer och har blivit fler men framför allt är vi starka inom miljö, hållbarhet och har ett starkt utvecklingstänk som genomsyrar hela verksamheten. Sen är det positivt att det är så pass hög andel kvinnor som arbetar på Ebab, i jämförelse med branschen i stort.
Vi är lyhörda för kundens behov och det som gör mig extra stolt över att arbeta på just Ebab är nog att vi har så många återkommande kunder och många utökade uppdrag inom våra projekt – det är den bästa belöningen för allt engagemang och hårt arbete vi dagligen lägger ner i våra projekt för att nå våra mål.
Tack för kaffet, Johan! Till sist, ett tips för en hållbar och långvarig karriär?

Tack själv! Absolut. Hitta en arbetsplats som är utvecklande och ibland lite utmanande, där du är bland trevliga kollegor samt känner en stolthet över vad du tillhör och jobbar med. Då har du kommit ”hem”!

 

Det här mejlet skickades till pressify+@meltwater.com
Ebab, Pastellvägen 6, Johanneshov, Stockholm 121 36, Sverige
Avregistrera