Nyheter

Aros Bostad och Ebab samarbetar i Stockholms största konverteringsprojekt*

Aros Bostad och Ebab i Stockholm AB har tecknat avtal för om- och tillbyggnaden av fastigheten Tegeludden 11 på Sandhamnsgatan 47-53. Arbetet startar omgående och de 137 bostäderna, varav 19 stadsradhus på fastighetens tak, beräknas vara inflyttningsklara från och med årsskiftet 2010/2011. Den totala bostadsytan blir ca 10 800 kvm.

”Genom kontorskonvertering skapas 137 nya toppmoderna bostadsrätter i bästa läge på Gärdet, vilket är helt i linje med stadens intentioner att skapa fler bostäder i Stockholm.”, säger Samir Taha, VD på Aros Bostad.

I Tegeludden 11 satsar Aros Bostad på att skapa ett boende med hög kvalitet och håller samtidigt fokus på miljön. ”Parkering kommer heller inte att bli ett problem då alla boende kommer att erbjudas att hyra p-plats i fastighetens eget varmgarage”, säger Samir Taha.

Efter ett gemensamt och framgångsrikt utvecklingsarbete drar Ebab nu igång projekteringen och skall även ansvara för hela genomförandet av projektet. ”Det är riktigt roligt att Ebab än en gång visat att vi är ledande inom den här typen av konverteringsprojekt”, säger Andreas Holmberg. Med Tegeludden 11 har Ebab utvecklat drygt 500 bostäder genom konvertering av kontor och liknande fastigheter.

”Att Ebab genomfört ett stort antal liknande konverteringar och har en solid erfarenhet av denna typ av projekt tillsammans med deras mycket flexibla affärsmodell har varit avgörande för oss i val av partner”, säger Samir Taha, VD på Aros Bostad.

”Vi byter alla installationer i fastigheten och samtliga fönster blir nya. Vi lägger också stor vikt vid att optimera fastighetens energiförbrukning och driftskostnad. Även här kan vi dra nytta av våra tidigare erfarenheter och goda kompetens gällande installationsteknik”, säger Andreas Holmberg.

I Västerås har Aros Bostad nyligen genomfört två konverteringsprojekt; Vargens Vret 1 med 63 bostadsrätter och radhus på taket, och Lothar 3, där kontor och lokaler i det gamla Officershuset i stadens centrum har blivit 23 lägenheter och vindsvåningar.

Försäljningen av bostäderna i Tegeludden 11 kommer att påbörjas inom kort och mer information finns att hitta på projektets egen hemsida www.tegeludden.se.

*) enligt uppgift från Stockholms Stadsbyggnadskontor

För ytterligare information, kontakta:

Samir Taha, VD Aros Bostad, tel 08-678 66 40
Åsa Björnsdotter; Projektledare Aros Bostad, 08-678 66 40
Lennart Berg, VD Ebab i Stockholm AB, tel. 070-604 20 14
Andreas Holmberg, affärschef Ebab i Stockholm AB, tel 070-209 30 40

Ladda ned som pdf

Hur kan Ebab hjälpa ditt företag?

Kontakta oss

Ebab