Nyheter

Det senaste från Ebab

lava-form

Var med i tävlingen och vinn en kapselmaskin från De'Longi. Allt du behöver göra är att svara på nedanstående fråga.

Här är några områden för dig som söker karriärtips. Kryssa i en eller flera.

Jag vill ha karriärtips från Ebab

Fördelar med långa eller korta projektBefattningar och roller i branschenRäkna rätt på löneutveckling och förmånerKonsult eller entreprenörHur väljer jag arbetsgivareTyp av projektuppdrag

Jag går på KTH och vill vinna en kaffemaskin

Branschmingel – med doft av dill och tjära

Vilken solskenshistoria! Tack för att du kom och gjorde vårt mingel så trivsamt fredagen den 26 augusti. Så trevligt att återknyta kontakten med många kunder och samarbetspartner efter sommar och semester. Och sommaren, ja den visade sig verkligen från sin bästa sida.

Ha en fortsatt härlig sensommar
önskar vännerna på Ebab

Kräftor Jens Rastad med barn Andreas och Bonita

 

Patriam genomför back to back-affär i Sollentuna

Bostadsutvecklingsbolaget Patriam som driver en detaljplan för nya bostäder i Edsviken invid Sollentuna centrum genomför nu en back to back med NCC Boende AB gällande fastigheten Tårpilen 11. Detaljplaneområdet omfattar 300 nya lägenheter, varav ca hälften av dessa har Patriams sigill.

– Det var aldrig vår avsikt att utveckla den specifika fastigheten, men det fanns blockeringar i detaljplaneprocessen och en back-to-back-affär var den bästa lösningen. I och med affärens fullbordande kan detaljplanen nu gå till granskning i augusti, säger Andreas Holmberg vd på Patriam.

Detaljplaneprocessen har varit omfattande och kantas av ett flertal förseningar. Uppstruktureringen av ägarförhållandet inom planområdet var nödvändigt för att säkerställa projektets fortsättning.

– Vi ser fram emot att påbörja vårt premiumprojekt i Sollentuna så snart detaljplanen vunnit laga kraft. Efterfrågan på bostäder i området är rekordstort, säger Andreas Holmberg.
Patriam är fortsatt ägare av tre fastigheter som bildar det södra kvarteret i planområdet. Bostadsrätterna kommer att uppföras i ett av de mest attraktiva lägena i Sollentuna med full service, handel, rekreation och kommunikation på ett par minuters promenadavstånd. Projektet ligger vid Edsvikens villaområde i nära anslutning till öppna gröna ytor, bad, båtliv och promenadstråk.

– Det ligger i linje med vår strategi att tillföra marknaden ett nytt segment av exklusiva och hållbara boenden. Vi vill skapa hem att trivas i och beröras av, länge, säger Andreas Holmberg.

Bostadsprojektet Patriam Edsviken omfattar flertalet lamellhus och stadsradhus runt en stor innegård med möjlighet till egen odling. Tanken är att kombinera modern design med maximal hållbarhet och livskvalitet. Och ambitionsnivån är hög. – Som alltid är vårt mål i nyproduktionsprojekt att boendet ska klassas som miljöbyggnad guld. Det är ett tryggt val för alla, säger Andreas Holmberg.
Patriam Edsviken har säljstart hösten 2016.

Skissbild_Edsviken

 

Ebab, Spotify och ICA inspirerar till rekrytering av nyanlända

Projektet Äntligen jobb började som ett initiativ av storföretag som E.ON, Volvo och Swedbank för att hjälpa nyanlända in på arbetsmarknaden. Kaarel Lehiste, styrelseordförande för fastighets- och projektutvecklaren Ebab inspirerades själv när han lyssnade till Swedbanks vd som talare på Stockholms Handelskammare. Nu följs mötet upp med bl a närings- och innovationsminister Mikael Damberg (s).

Den 8 april bjuder Stockholms Handelskammare och Swedbank till ett möte som rubriceras ”Welcome Talent Stockholm” där företag ska fortsätta inspireras för att skapa fler praktikplatser för nyanlända. Det behövs många nya företag som engagerar sig för att klara de utmaningar som Sverige står inför.

-Det var mycket intressant att höra om Swedbanks arbete. Eftersom vi på Ebab behöver bredda vår rekryteringsbas i jakten på attraktiv kompetens såg jag en win-win situation. Även om vi bara sysselsätter ca 225 personer så måste mindre företag också kunna bidra, säger Kaarel Lehiste.

– Jag kontaktade Veronica Warneskog, rekryteringsansvarig på Ebab, när jag kom tillbaka till kontoret. Hon tog tag i uppdraget direkt och har varit otroligt engagerad och drivande, avslutar Kaarel Lehiste.

Veronica Warneskog tar plats i paneldebatten tillsammans med bl a Spotify, ICA och Swedbank för att inspirera och motivera nya företag. Hon kommer att berätta om Ebabs erfarenheter kring att ta emot nyanlända, erbjuda praktik och introducera dem på arbetsmarknaden.

Mötet leds av Maria Rankka, vd på Stockholms Handelskammare tillsammans med Björn Elfstrand, stf. chef för svensk bankverksamhet på Swedbank.

VeronicaWarneskog_Ebab

Nu startar bostadsprojektet Patriam Gärdet

Idag togs det första spadtaget till bostadsprojektet Patriam Gärdet i centrala Stockholm. 36 exklusiva hem i bästa läge som under 2017 ska stå klara för inflyttning. Målet är en miljöklassad byggnad där inga detaljer lämnats åt slumpen.
– Vi vill bygga framtidens boende för människor som är noggranna med var och hur de lever och bor, säger Andreas Holmberg, VD för Patriam.

Patriam Gärdet ska stå klart till sommaren 2017 och alla lägenheterna är redan tecknade av förväntansfulla köpare. Första spadtaget är med andra ord efterlängtat av många. Projektet kommer att omfatta allt från ettor på 40 kvadratmeter och upp till sexrummare i etage på 150 kvadratmeter.

Närvarande vid spadtaget, förutom VD Andreas Holmberg, fanns även arkitekterna på Semrén & Månsson.

– Patriam Gärdet är ett speciellt projekt, att få rita bostäder i ett så unikt läge ställer höga krav på arkitekturen, vilket har varit intressant och inspirerande. Patriams fokus på miljöklassade och högkvalitativa bostäder är ett starkt initiativ för framtiden och projektet har växt fram i nära samarbete, säger Lina Wågström, kontorschef Stockholm på Semrén & Månsson.

Arkitekterna från Semrén & Månsson har låtit sig inspireras av den omkringliggande bebyggelsen, både i fråga om materialval och kulörpalett. Huset samspelar väl med omgivningen och utmärker sig samtidigt med sin tegelfasad och detaljering. Tomten där byggnaden ska uppföras har ett bra läge mellan det gamla tingshuset och ett tätbebyggt område vid Nationalstadsparken. Det är inte heller långt in till Stockholms innerstad.

– För oss är miljöaspekten viktig, säger Andreas Holmberg. Vi har samarbetat med miljökonsulter under hela processen och vårt mål är att nå till den högsta miljöklassen, guld. För att lyckas har vi bland annat satsat på ett innovativt fläktsystem och arbetat aktivt med smarta materialval och planlösningar.

PatriamGardet-forsta-spadtaget

Ebab och BSK Arkitekter samarbetar i unikt projekt i centrala Norrköping

Projektet Yllefabriken är ett av Norrköpings mest spännande omvandlingsprojekt och berör en av de sista stora orörda industribyggnaderna i centrala Norrköping. Ebab och BSK Arkitekter har i uppdrag att förvandla Nyborgs gamla yllefabrik från 1900-talets första hälft, till ett klimatsmart bostads- och kontorshus.

Yllefabriken har ett fantastiskt läge precis intill Strömmen i centrala Norrköping. De gamla industribyggnaderna ska inrymma c a 100 lägenheter med både hyres- och bostadsrätter, samt ca 5 000 kvm kontor och handel. Projektet kräver mycket stor respekt för det kulturhistoriska arvet.

– Att en gammal välbyggd fastighet återbrukas och fylls med nytt liv är en av grundbultarna i projektet, säger Lennart Berg, VD för Ebab Fastighetsutveckling AB och projektledare för Yllefabriken. Det gröna innehållet kommer också tydligt att speglas i flera av de lösningar som vi planerar.

I kvarteret planerar man dessutom en naturlig och levande mötesplats med kultur- och hållbarhetsförtecken; en destination med spännande småbutiker, matställen och kanske en saluhall. Kontoren får stora öppna ytor för modern kontorsverksamhet i en mycket inspirerande miljö. Preliminär byggstart är 2016 och inflyttning preliminärt under 2018.

– Vi kommer särskilt att tillvarata industribyggnadernas unika rumsliga kvaliteter, säger Svante Bergman, ansvarig arkitekt på BSK Arkitekter. Takhöjden och de stora fönstren ger en mycket speciell karaktär och fantastiska vyer. Goda förebilder finns i stora städer i andra länder, som New York och Amsterdam, säger Svante Bergman.

Uppdragsgivare är det nybildade Gamlebro AB, som i sin tur ägs av kommunalägda Hyresbostäder, Heimstaden Investment AB och Ståhl Invest i Norrköping AB. Inom kvarteret planerar man även för nybyggnader som bland annat ska innehålla ca 50 lägenheter.

Yllefabriken_balkongstudie

För mer information kontakta gärna:
Lennart Berg, vd, Ebab Fastighetsutveckling AB, lennart.berg@ebab.se, 08 600 82 00, 070 604 20 14.
Svante Bergman, affärsansvarig, BSK Arkitekter AB, svante.bergman@bsk.se, 08 601 15  32, 070 201 22 89.

Vinnaren i KHAD-tävlingen avgjord

Vilken succé!
Det kom många studenter till vår monter på arbetsmarknadsdagen KHAD. Alla studenter som anmälde intresse till att söka arbete eller en praktikplats deltog i utlottningen av ett årskort på Fotografiska. Ett av de många projekt som vi är så stolta över.

Nu är vinnaren utsedd och vi vill gratulera Malin Hebing, student på KTH (Haninge) Byggteknik & Design.

Vi vill även passa på att tacka alla som besökte vår monter – vi ses igen nästa år!

Äntligen dags att möta KTH-studenterna på Lava

Årets Lava-dag den 11 februari har samlat över 100 företag och organisationer – mer än dubbelt så många som tidigare år. Det är Sveriges största arbetsmarknadsdag för en enskild sektion – Samhällsbyggnad.

– Vi hoppas få kontakt med många talanger som idag studerar på KTH med inriktning Samhällsbyggnad eller liknande byggriktning, säger Veronica Warneskog, rekryterare på Ebab. Vi erbjuder praktikplatser för personer som kan passa in i vår organisation. Det bör självklart vara någon som är framåt, drivande och intresserad av problemlösning. För den som ser helheter, tar initiativ och trivs att arbeta i team finns intressanta och spännande uppgifter i hela genomförandefasen, avslutar Veronica.

Ebab finns i Pianorummet i monter 112 på Kårhuset Nymble, Drottning Kristiinas väg 15-19.

Kontakta gärna Veronica Warneskog på tel. 070-931 23 64.

Titta i Lava-katalogen. På sidan 71 finns information om Ebab.

Första spadtaget för Blomsterfondens seniorbostäder

Den 1 februari 2016 kl. 13.00 tas ett första spadtag för Blomsterfondens seniorbostäder i Liseberg, Älvsjö. Stockholms Stadsbyggnads- och kulturråd Roger Mogert (S) kommer tillsammans med Blomsterfondens Ordförande Lennart Francke och VD Ulf Thörnevik inviger bygget.

Ebab har utvecklat projektet i tidigt skede och projektleder nu byggnationen där Einar Mattson är vald som entreprenör.

Blomsterfonden är en ideell förening som arbetar för hem och vård åt äldre i Storstockholm. Blomsterfonden verkar för äldre i samhället och erbjuder människor över 60 år ett trygghetskoncept för varje skede i livet.

För mer information kontakta gärna:
Thomas Järlö, Fastighetsutvecklare, Ebab Fastighetsutveckling AB, tel 070-834 30 79, thomas.jarlo@ebab.se

Ebab leder utvecklingen av 137 nya seniorbostäder med trygghetskoncept

I ett utmärkt läge i Liseberg Älvsjö, 10 minuter från Gullmarsplan och i närheten till Årstafältet, utvecklas nu ytterligare seniorbostäder i hyresrättsform. Bostäderna kommer utgöra en del av Blomsterfondens trygghetskoncept för äldre. Fastighets- och projektutvecklaren Ebab har tillsammans med Blomsterfonden utvecklat moderna seniorbostäder och inleder nu byggnationen.

Projektet omfattar 137 hyreslägenheter som seniorbostäder i Blomsterfondens trygghetskoncept för äldre. Konceptet innebär att man erbjuder en sammanhållen omsorgsprocess som utgår från den äldres individuella behov och önskemål. Det ska vara möjligt att flytta in i ett seniorboende och sedan kunna välja anpassade tjänster för att får en värdig omsorg.

Första inflyttning beräknas ske runt årsskiftet 2016/17 och projektet är en viktig del i Blomsterfondens långsiktiga satsning att bygga fler bostäder för äldre.
Nu uppförs fem punkthus på sex till nio våningar som ligger i anslutning till Blomsterfondens befintliga seniorboenden i Liseberg, Älvsjö.

Thomas Järlö, ansvarig affärsutvecklare på Ebab Fastighetsutveckling;
-Det är otroligt roligt att få fortsätta utveckla projekt för Blomsterfonden. Målgruppen seniorer utvecklas ständigt vilket innebär att vi behöver möta upp nya generationers förväntningar på sitt boende. I projektet tittar vi särskilt på hur vi ökar tryggheten för de äldre. Det är självklart att moderna seniorbostäder är hållbara, funktionella och fungerar för kommande generationer.

Den 1 februari 2016 kl. 13.00 tas ett första spadtag för Blomsterfondens seniorbostäder i Liseberg, Älvsjö. Stockholms Stadsbyggnads- och kulturråd Roger Mogert (S) kommer tillsammans med Blomsterfondens Ordförande Lennart Francke och VD Ulf Thörnevik att inviga bygget.

Ebab