Nyheter

Miljonprogram blir studentboende i Malmö

Miljonprogram blir studentboende

Nu är ett av Malmös större ombyggnadsprojekt klart och både inflyttning och invigning har klarats av. Det är en renovering av en miljonprogramsfastighet i sydöstra Malmö där Svensk Handel & Fastigheter gett Ebab ansvaret för projektledning och upphandling. Man har utnyttjat de befintliga huskropparna och här man skapat 680 st studentlägenheter uppdelat på 14 trappuppgångar.

Fastigheten från 1970 byggdes för hyresrätter men innan det stod färdigt ändrades behoven och den byggdes om till kontor och förvaltning, till vilket den användes fram till 1990-talet. Tankarna att renovera och bygga studentbostäder väcktes under de senaste 5 åren och arbetet drogs igång. 

”Ebab kallades in i projektet i februari i år av Stefan Mårtensson från Svensk Handel & Fastigheter, som är den nya ägarens fastighetsutvecklare och representant”, säger Samuel Tranemyr, projektledare hos Ebab. ”Den tidigare ägaren hade påbörjat renoveringen men gick sedan i konkurs så arbetet hade legat nere en längre tid när vi kom ni i februari i år, men allt har gått bra och tidplanen har hållits”, fortsätter Samuel. ”De första studenterna flyttade in 1 september och inflyttningen fortsatte sedan med ett trapphus om dagen.”

”Det mest slående i det här projektet är hastigheten”, säger Håkan Bäckström, VD Ebab Syd. ”Sedan Ebab tog över projektet har 300 lägenheter byggts på 6 månader, det är minst en lägenhet om dagen. Det är en ansenlig takt där man lyckats upprätthålla både kvalitet och tidsplan.”

Fastigheten ligger i den bortre delen av stadsdelen Rosengård och alla lägenheter var uthyrda redan innan ombyggnaden var klar och intresset har varit stort.

Hur kan Ebab hjälpa ditt företag?

Kontakta oss

Ebab