Linda – projektingenjör som efter lyckad praktik fortsätter utvecklas på Ebab

Linda Ivarsson studerar byggnadsingenjör mot hållbart byggande på Nackademin i Stockholm. Hon har gjort båda sina praktikperioder på Ebab och fortsätter efter avslutade studier som anställd hos Ebab som projektingenjör.

Berätta lite om dig själv?

Jag bor i Sollentuna med min sambo och vår tvååriga son. Jag gillar att åka båt, vara på landet i Hälsingland, vandra i Norge, åka skidor och träna på gym. Jag började läsa till byggingenjör på Nackademin eftersom min sambo jobbar i byggbranschen samt att min syster har gått utbildningen och kunde rekommendera den. Det är ett yrke som passar mig eftersom jag gillar att vara spindeln i nätet.

Hur kom du i kontakt med Ebab?

Min syster jobbade på Ebab och uppmanade mig att söka praktik här. Jag kan nu rekommendera andra att göra praktik på Ebab. Jag kände mig välkommen direkt, alla är väldigt trevliga. Det är en platt organisation där de är måna om sina praktikanter och anställda.

Hur ser en ”vanlig” dag på Ebab ut för dig?

Det är väldigt varierande, allt från kundmöten till ekonomijobb. Arbetet kräver struktur och planering och det är variationen av arbetsuppgifter som gör att mitt arbete är roligt, utvecklande och utmanande.

Berätta om ett spännande projekt, vad betyder det för dig?

Alla projekt har varit spännande på sitt sätt, från att jobba med exklusiva lägenheter på Patriam Stocksund och Patriam Karlaplan till att projektera äldreboendet SVPH i Bromma. Det är kul när jag får jobba med olika kundgrupper. Jag skulle säga att kommunikation och utrymme för diskussion är två viktiga områden för ett lyckat projekt.

På vilket sätt bidrar Ebab till att utveckla samhället till det bättre?

De satsar mycket på miljö. Ebab har en stor miljöavdelning som är otroligt engagerade och lyhörda. På Ebab tillåts vi att tänka utanför boxen och ges bra förutsättningar så att vi kan och vill prestera och skapa ett bättre samhälle.