Nyheter

H.M. Drottningen invigde Stockholms Sjukhems nya vård- och omsorgsboende

I slutet av förra veckan invigdes Stockholms Sjukhem nya vård- och omsorgsboende av H.M. Drottningen under pompa och ståt. Ebab har varit projektledare för projektet i sin helhet.

Stiftelsen Stockholms Sjukhem har sedan starten 1867 erbjudit vård och omsorg – präglad av grundläggande värderingar som omtanke, respekt och kunskap – till långvarigt eller obotligt sjuka.

Ebab har varit projektledare genom hela projektet från tidiga utredningar och framtagande av en ny detaljplan via program och projektering till genomförande.

”Ebab har en unik kompetens kring vård- och omsorgsboende och har genom åren fått förtroendet att jobba med flera av stadens stiftelser verksamma inom vård- och omsorg” – säger Mira Wångdahl, avdelningschef på Ebab i Stockholm AB.

Ebab har slutligen genomfört projektet som ett Construction Management projekt (CM-projekt).

Det nya vård- och omsorgsboendet har 99 lägenheter i en modern och genomtänkt miljö. Nio av lägenheterna är anpassade för personer under 65 år med demenssjukdom. I anslutning till boendet finns gemensamma ytor som vardagsrum, kök och matsal samt generösa balkonger. Här finns även bibliotek, café och restaurang, trädgårdsterrass, park och en vinterträdgård – Orangeriet, samt ett antal nya konstverk varav flera är specifikt framtagna för Stockholms Sjukhem.

Ebab är konsulter inom projekt- och fastighetsutveckling. Vi driver och leder projekt, från idé till verklighet. Med engagemang och insikt skapar vi mervärden för våra kunder och en grogrund för långsiktiga samarbeten med kundens behov i fokus. Med 150 medarbetare omsatte Ebab koncernen ca 185 mkr under 2012.

Ebab i Stockholm AB är ett dotterbolag till Ebab AB. Ebab i Stockholm AB arbetar med projektutveckling och projektgenomförande i Storstockholm och Mälardalsregionen.

För mer information kontakta:

Ebab i Stockholm AB
Mira Wångdahl, Avdelningschef Ebab i Stockholm AB, 070-483 63 87 eller mira.wangdahl@ebab.se
Katrin Dahlström, VD Ebab i Stockholm AB, 070-555 95 66 eller katrin.dahlstrom@ebab.se

Stockholms Sjukhem
Marianne Spiik, Informationschef Stockholms Sjukhem, 08-617 93 52 eller marianne.spiik@stockholmssjukhem.se

Hur kan Ebab hjälpa ditt företag?

Kontakta oss

Ebab