Nyheter

Ebab ansvarar för projektuthyrningen i Stora Tullhuset

Ebab i Stockholm AB har fått Stockholms Hamnars förtroende att ansvara för projektuthyrningen av hela deras fastighetsbestånd. Bland flera intressanta projekt är det nyrenoverade Stora Tullhuset på Stadsgårdskajen, högaktuellt inte minst efter offentliggörandet att Fotografiska museet tar över de lokaler som initialt var tilltänkta Abba-museet.

Ebab har varit engagerade i Stora Tullhuset sedan 2007 och projektleder renoveringen av den historiska byggnaden.  Eftersom huset är grönklassat gällande bevarandekraven så har diskussioner med både antikvarie och stadsbyggnadskontoret pågått under hela projektet.

Förutom Fotografiska museet erbjuder Stora Tullhuset även 2 500 kvadratmeter kontorsytor, vilka Ebabs fastighetsutvecklingsavdelning nu ansvarar för att hyra ut, samt en restaurang. Ett kryssningscenter, som även kan nyttjas till olika typer av events när det inte är kryssningssäsong, finns också i byggnaden.

”Vi är mycket nöjda med det här projektuthyrningsuppdraget,” säger Frida Stannow Lind, chef för Ebabs fastighetsutvecklingsavdelning. ”Stora Tullhuset är ett spännande projekt med moderna lokaler i en historisk miljö, med ytor för både större och mindre kontor, och dessutom med en fantastisk utsikt mot Strömmen.”

Stora Tullhuset, som stod färdigt 1910, byggdes som ett tullpackhus med lokaler både för tullens administration och för hantering av förtullat gods. Ritningarna har knutits till Ferdinand Boberg och än idag kan man skönja mycket av hans karakteristiska drag.

Byggnadens invigning är planerad till maj 2010.

Om Ebab
Ebab är ett fristående konsultföretag med verksamhet i Stockholm, Göteborg och Malmö. Ebab arbetar med projekt- och fastighetsutveckling och i koncernen ingår även Ebab Installationsteknik.

Ebab har ca 140 medarbetare och leder projekt med en volym om ca 3 mdkr. Några av våra många projekt är Bonniers Konsthall, det pågående hotellbygget vid Norrmalmstorg, Birkas båtterminal på Stadsgården, nya Sophiahemmet och ett av nordens största biopalats; Filmstaden Bergakungen i Göteborg.

För ytterligare information, kontakta:

Frida Stannow Lind, chef Fastighetsutveckling Ebab i Stockholm AB, tel 0738-50 35 34
Lennart Berg, VD Ebab i Stockholm AB, tel. 08-600 82 00

Ladda ned som pdf

Hur kan Ebab hjälpa ditt företag?

Kontakta oss

Ebab