Nyheter

Djurgårdsbrons besökscentrum drar igång

Djurgårdens Besökscentrum

Efter 18 års diskussioner och en detaljplan som legat sedan fem år tillbaka finns äntligen färdiga handlingar och det är dags att börja bygga det nya besökscentret vid Djurgårdsbron. Spaden går i marken första veckan i september och det är många som ser mycket positivt på att det äntligen händer. Beställare är Kungliga Djurgårdens Förvaltning/Djurgårdsbrons Sjöcafé och de hoppas att den nya byggnaden står klar till sommaren 2013 för att välkomna de miljoner besökare som varje år tar sig till Djurgården.

Arkitekterna ETTELVA har ritat en byggnad som innehåller ett informationscentrum, servering, kiosk, båt- och cykeluthyrning samt allmänna toaletter. Det kommer att vara en plats som välkomnar besökare året runt och parklandskapet kring byggnaderna kommer att skapa mötesplatser även utomhus. Landskapsarkitekt Sture Koinberg har ansvarat för landskapet och tillsammans med arkitekterna har han skapat en miljö där byggnad och park går hand i hand. Inspiration till hela området, både byggnad och den omliggande parken är platser och uterum som presenterades under Stockholmsutställningen 1897.

Ebab är projekt- och produktionsledare och kommer att vara på plats för att hålla i projektet. Produktionschef är Peter Sjöholm, Projektchef Martin Flavet och Alvaro Brito, projektingenjör. Kontaktperson är affärsområdeschef Fredrik Aspe och han gläds åt att projektet äntligen blir av. ”Vi har jobbat för det här i flera års tid”, säger Fredrik, ”så nu ska det verkligen bli roligt att få komma igång och bygga.”

Bilder från pressmötet arrangerat av Kungliga Djurgårdens Förvaltning/Djurgårdsbrons Sjöcafé 20120830/Ebab
Situationsplan, terrassvy och parkvy/ETTELVA Arkitekter

Hur kan Ebab hjälpa ditt företag?

Kontakta oss

Ebab