Nyheter

Nu startar bostadsprojektet Patriam Gärdet

Idag togs det första spadtaget till bostadsprojektet Patriam Gärdet i centrala Stockholm. 36 exklusiva hem i bästa läge som under 2017 ska stå klara för inflyttning. Målet är en miljöklassad byggnad där inga detaljer lämnats åt slumpen.
– Vi vill bygga framtidens boende för människor som är noggranna med var och hur de lever och bor, säger Andreas Holmberg, VD för Patriam.

Patriam Gärdet ska stå klart till sommaren 2017 och alla lägenheterna är redan tecknade av förväntansfulla köpare. Första spadtaget är med andra ord efterlängtat av många. Projektet kommer att omfatta allt från ettor på 40 kvadratmeter och upp till sexrummare i etage på 150 kvadratmeter.

Närvarande vid spadtaget, förutom VD Andreas Holmberg, fanns även arkitekterna på Semrén & Månsson.

– Patriam Gärdet är ett speciellt projekt, att få rita bostäder i ett så unikt läge ställer höga krav på arkitekturen, vilket har varit intressant och inspirerande. Patriams fokus på miljöklassade och högkvalitativa bostäder är ett starkt initiativ för framtiden och projektet har växt fram i nära samarbete, säger Lina Wågström, kontorschef Stockholm på Semrén & Månsson.

Arkitekterna från Semrén & Månsson har låtit sig inspireras av den omkringliggande bebyggelsen, både i fråga om materialval och kulörpalett. Huset samspelar väl med omgivningen och utmärker sig samtidigt med sin tegelfasad och detaljering. Tomten där byggnaden ska uppföras har ett bra läge mellan det gamla tingshuset och ett tätbebyggt område vid Nationalstadsparken. Det är inte heller långt in till Stockholms innerstad.

– För oss är miljöaspekten viktig, säger Andreas Holmberg. Vi har samarbetat med miljökonsulter under hela processen och vårt mål är att nå till den högsta miljöklassen, guld. För att lyckas har vi bland annat satsat på ett innovativt fläktsystem och arbetat aktivt med smarta materialval och planlösningar.

PatriamGardet-forsta-spadtaget

Hur kan Ebab hjälpa ditt företag?

Kontakta oss

Ebab